Posted on Leave a comment

De eerste stappen van mijn webshop deel 1

Ik heb in het verleden een webshop gebouwd. Nu met alle nieuwe wetgeving is het het moment om een heel nieuwe website en webshop te maken.

de eerste stap is het aanmaken van een hosting account want de shop moet ergens wonen online: Ik doe al jaren zaken met Yourhosting. Hoe raar mijn vraag ook is, ik wordt altijd keurig te woord gestaan zonder gedoe.

De tweede stap is het installeren van WordPress en het installeren van de Plug-in Woocommerce.

 

De derde stap is het maken van een account bij Google Analytics en het plaatsen van de tracking code zodat ik de vorderingen van deze webshop kan volgen en de resultaten met jullie kan delen.  (later kom ik terug op het toevoegen van doelen. Dit is een van mijn leermomenten). Dit delen kan ik het beste doen door Data Studio van Google te gebruiken. Zoals je hier beneden ziet is alles op dit moment nog nul. We zullen de komende periode zien wat er gaat gebeuren en welke vormen van marketing voor mijn webshop het meeste effect heeft op de bezoekers en de omzet. Ik heb mijn eigen adressen nog niet uit dit schema gehaald zodat ik kan controleren of alles werkt.

Nu wordt het tijd om producten toe te gaan voegen. Oh nee er missen nu nog de verzendkosten, deze heb ik nu eerst toegevoegd.

Om beter vindbaar te zijn heb ik de XML sitemap plug in geïnstalleerd.  Google doet er normaal een week of 6 over om je tussen de resultaten te zetten. Dat is mooi na mijn vakantie en dan kan de shop en het social media offensief los.

Nu kan het eerste product toegevoegd worden. De eerste producten staan er nu in.

 

Ga naar deel 2 Marketing: Social Media Onbetaald

Ga naar deel 3 Marketing: Social Media Betaald

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *