Posted on Leave a comment

De eerste stappen van mijn webshop deel 2 Marketing: Social Media

Marketing: Social Media

Social media kun je grof weg indelen in 2 verschillende trajecten.

De onbetaalde door regelmatig in je accounts te posten en de betaalde variant. Eerst gaan we de onbetaalde variant actief maken.

De eerste stap is accounts aanmaken.

In mijn geval:

Het eerste platvorm waar ik op ben gaan posten is Instagram (op dit moment nu eenmaal de grootste) en natuurlijk op de grote broer Facebook.

Voor Facebook kun je een planning gebruiken zodat je er maar een dag voor moet gaan zitten en je dan de hele maand er even niet meer naar om hoef te kijken. Wat belangrijk is een een zekere regelmaat.

Posts plannen in Facebook: 

Je gaat bij Facebook naar het kopje berichten

Je maakt je post en dan klik je op het pijltje in de button nu delen, hier kun je kiezen voor plannen. En zo kun je een maand vooruit werken. Ik ga voor om de dag posten omdat iedere dag wel heel enthousiast klinkt. En wat opdringerig. Maar nu in het begin lijkt me dat een goed idee. Ik heb naast mij een kalender liggen zodat ik kan opschrijven wat ik voor welke datum gepland heb.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *